Oldalak

Trianon tragédiájának aktualitása és orvoslása

2011.06.04
 

Ördögi. Ezzel tudnám leginkábbi jellemezni azt a módszeres, alattomos aknamunkát, amellyel az első világháború után szétbomlasztották az Osztrák-Magyar Monarchiát, és vele együtt az Apostoli Magyar Királyságot. Sőt, a legelvetemültebb módon a magyarság nyakába akarták és akarják varrni saját tragédiáját. A szabadkőművesek által elterjesztett és sajnos a napjainkig élő tévhit, hogy a trianoni „békediktátum” legfőbb oka a magyarság intoleranciája, népességfogyása, a Monarchia létének hovatovább anakronisztikus volta…

Ezzel az ocsmány hazugsággal akarják elvenni a magyarság maradék önbecsülését, és elhitetni vele, hogy a revíziónak nincs realitása. Igenis van! A nacionalizmus félrevezető. Az etnikai revízióra valóban vajmi kevés esély van. Pontosan azért mert Trianon oka nem holmi nemzetiségi kérdés. Ha rendkívül ultrakonzervatív katolikus lennék, és mivel hála Istennek az vagyok, azt mondanám, hogy majdhogynem szakrális kérdés. Természetesen nem a szó liturgiai, de transzcendens, spirituális értelmében. Szentül hiszem ugyanis, hogy a Monarchiának hivatása volt és van ma is!

 Hivatása, hogy Isten mennyei királyságának mintájaként hierarchiában, rendben és az üdvösségre való törekvés lehetőségében államként létezzen, összefogva a magyar és a közép-európai nemzeteket. Ezért kellet a hagyomány, hit és hierarchia-ellenes szabadkőműves gerincteleneknek (akik nyíltan nem győzhetnek, csak ilyen titkos társaságok mögé bújva, látszat látszatnélküliségben burkolózva, mint a csatornában bujkáló patkányok) szétrombolni ezt az egyébként igenis jól működő államalakulatot.

Nem vagyok híve sem az ősmagyarkodásnak, sem a féltudományos vagy éppen teljességgel tudománytalan elméleteknek, amelyek a magyarságot a legkülönbözőbb piedesztálra állítják és történelmietlenül a történelem középpontjába helyezik. Az ellenben biztos, hogy kevés tehetségesebb nemzet van, aki annyit adott volna a keresztény világnak a kultúra, a művészetek, a tudomány, és ami még ennél is fontosabb a hősiesség, önfeláldozás, és a hit (az Árpád-ház az Anyaszentegyháznak legtöbb szentet adó uralkodói dinasztia) terén, mint a magyarság! A magyar nemzet helye az Apostoli Magyar Királyságban van, amelynek egyedül jogos örököse az a Habsburg-ház, ami a katolikus hitet és nyugati kultúrát mindenkoron védelmezte, és amelyben mind a mai napig Árpád-vér folyik.

A Monarchia, a királyság restaurációja az egyetlen realitása a revíziónak. Mindez napjainkban egybe esik a kereszténység, a nyugati kultúra értékeinek a védelmével, amelybe a magyar nemzet integránsan beletartozik ezer esztendeje, és amit gazdagított, védelmezett és védelmezni is fog, mert ez a hivatása! Van jövőnk! A Királyság a jövőnk!



Patrona Hungariae ora pro nobis!



Degrelle-Torquemada

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése